Om oss - Joulupallo Dahlvik Ab Oy

Om företaget

Vår mission är att skapa hållbara jultraditioner, som ger julglädje från en generation till nästa, genom julgransprydnader av bästa kvalité.
Företaget Joulupallo Dahlvik Ab Oy ägs och drivs av företagarparet Annika och Daniel Dahlvik.

Joulupallo erbjuder handtillverkade julgransprydnader åt julälskare runt omkring hela landet.
Vår vision är att erbjuda en möjlighet att skapa traditioner, i motsats till dagens samhälles allt mer föränderliga livsstil och snabbare takt. Julen med sin långa historia, och årets största högtid, är något av det mest traditionsfyllda som finns i dagens samhälle, och att år efter år få plocka fram dekorationerna man samlat genom åren ger en varma minnen från åren som gått. Och vad är väl mera traditionsfylld än julgranen, som har sin givna plats i de allra flesta hem kring julen.

Vi säljer våra produkter genom vår webshop och på mässor och marknader. Vi har också en säsongsöppen butik i Kronoby.
Hittade du inte det du sökte? Åt oss kan du alltid höra av dig med dina önskemål, så tar vi det i beaktande när vi utökar vårt sortiment.

Vår Historia

Allt fick sin början när Annika och Daniels äldsta dotter föddes hösten 2014 och de ville ha en speciell julgransprydnad till hennes allra första jul.

Annika blev förvånad över hur litet utbudet var (och hon är faktiskt än i denna dag inte alls nöjd med den julgransbollen, men den följer med som en påminnelse om tankefröet som såddes i Annikas huvud redan då), och det samma upprepades när andra dottern föddes 2016.

År 2019 hade tanken grott färdigt och utvecklats till en idé om att själv börja måla julgransbollar. Under åren sedan dess har både utbudet och efterfrågan ökat i jämn takt, och Annika märkte att många har uttryckt samma önskan efter speciella julgransprydnader att sätta till sin samling.

Inför julen 2021 packade Annika upp familjens egna samling av julgransprydnader, och en favorit i samlingen är en glasfågel, som påminner henne om barndoms jularna och julgranen vid Farmor och Farfars, som var fylld av fina, sköra glasprydnader, och alltid ett par fåglar högt upp nära toppen av granen. I samma låda hade hon sparat lappen som kom med fågeln, var tillverkarens namn stod. Där och då föddes idén att utöka verksamheten med att också sälja andra tillverkares julgransprydnader.
Resten av familjen gillade också idén, och stärkt av deras uppmuntran tog hon kontakt med glasfågelns tillverkare i Tyskland allra först. Eftersom det så småningom ledde till inköp, började äventyret med att bygga upp ett nytt företag:
Joulupallo Dahlvik Ab Oy.

joulupallo.fi om oss
Varukorg